2 חיילות משוחררות וחרוצות מעוניינות בעבודה ריווחית ומסודרת באוסטרליה.
אני ספר כבר שמונה שנים נורא מקצועי מתמחה בתוספות שער ותיסרוקות ערב בכול השאר אני גם מקצועי מאוד שמעתי שמועות שבאוסטרליה יש ביקוש רב לספרים אני מחפש איזה מישהוא שאולי יכול להמחיש לי את השמועות ולעזור לי ליצור קשר אם מעסיק משם אשמח מאוד לתגובות תודה
מעוניינת ממש למצוא עבודה ביפן, האם למישהו פה יש כיוון??
אשמח לקבל כל עצה ...תודה רבה....
מעוניין לעבוד ביפן בדצמבר. מחפש עבודה וטיפים בנושא אשמח לקבל עזרה
אם למישהו יש כיוון של אנשים אמינים ביפן שמחפשים 2 בחורות יפות לעבודה כמארחות (רצוי בטוקיו) או כל מי שיודע פרטים נוספים על איך זה עובד בבקשה כתבו לי. זה דחוף מאוד! תודה..
הגעתי ליפן לפני שנה יש כסף בתקופה הזאת ממליץ בחום
אם אפשר להגיד על יפן דבר אחד בלבד,
דבר זה יהיה, שאין עוד מקום אחד בעולם בו ניתן למצוא אוכל
שיהיה כל כך בריא
כל כך טרי
כל כך טעים !!!
פשוט חוויה קולינארית....
רק עצם המחשבה מעלה לי ריר בפה...
אבל שוב אציין, כדאי שתהיו בקטע של פירות ים...
יצאתי דרך דלתות הזכוכית המשוכללות וחיפשתי טלפון ציבורי בין כול מכונות הממכר האוטומטיות.
היו לי בכיס רק חבילת סיגריות אחת, מאה דולר ומספר טלפון של איזה בחור שקוראים לו משה.
ניסיתי כמה פעמים לחייג אבל לא הייתה תשובה בצד השני. זה היה השלב בוא התחלתי לפקפק בחוכמת מעשיי. לנסוע למדינה זרה ,עם מאה דולר בכיס,מספר טלפון של מישהו ורק חבילת סיגריות אחת. ייתכן כי טעיתי?
ניסיתי לחייג שוב והפעם ענה לי קול בצד השני, "הלו", משה ענה. לאחר שיחה מהירה הוא קבע להיפגש איתי בתחנת הרכבת,ומשם נסענו אל דירת העובדים. דירת עובדים הוא מושג שקיים בכול העולם,זהו בדרך כלל המקום בוא כול הישראלים גרים ביחד. לפעמים באותו הבית, לפעמים בשכנות, אבל תמיד ביחד.
כבר למחרת יצאתי אל "השטח", נסעתי עם "בסטיונר" וותיק ללמוד את העבודה. עלינו על מסחרית ישנה עמוסת ציוד,כאשר ישנה ביפן זה אומר רכב יותר מחמש שנים על הכביש. סובראו מתחת לשנת תשעים אפשר למצוא ביפן רק במוזיאונים.נסענו חצי שעה והגענו אל מאין שוק פתוח, עמוס דוכני אוכל ואחרים. הוצאנו בזריזות את הדוכן המתקפל מהרכב ביחד עם הסחורה ,תכשיטים זולים, תיקים, ארנקים ושעונים מזויפים. כל הסחורה הייתה זיופים של חברות מפורסמות.תיקים מזויפים של "לואי וויטון" בית האופנה הצרפתי ,הלהיט הנמכר ביותר ביפן, ממש כמו לחמניות בשש בבוקר. שעוני רולקס, ארנקי שאנל,מחזיקי מפתחות של פנדי ועוד. העמדנו הכול בשולי הרחוב הראשי של השוק והמתנו לעוברים ושבים. תוך כמה ימים כבר הפכתי ל"בסטיונר" מקצועי, שצועק משפטים ביפנית ,שלא תמיד ממש מבין מהם אומרים אבל ,שיהיה. עבדתי ביפן חצי שנה ובאותה תקופה ראיתי דברים מדהימים,לפעמים עוצרי נשימה. מטוקיו בצפון מרכז יפן, ועד נגאסקי בדרום. דרך קיוטו, קובה ,הירושימה, נאגנו ועוד המון ערים מדהימות. אני אאלץ להצטרף לכול האנשים שלא ממש יכולים לתאר את יפן במילים. ורק הסכם זוהי חוויה לכול החיים ,עולם אחר באמת. הריחות ,האנשים ,המסורת ,התרבות,הבילויים ובייחוד הדברים הקטנים שכל כך שונים מכול מקום אחר. לא רק מישראל מכול העולם. בתי המרחץ הציבוריים, המפגשים עם המאפיונרים היפנים ה"יאקוזה". ההתנגשות בין מזרח, למערב .בין שמרנות מושרשת לקדמה חסרת פשרות,וכמובן האוכל הטעים שלא ניתן למצוא מחוץ ליפן. אפילו לא במסעדות יפניות יוקרתיות בצפון תל אביב.המלצתי היא, סעו, לא בגלל הכסף. או יותר נכון לא רק בגלל הכסף. חוויה כמו שהייתה לי ביפן לא הייתה לי בשום מקום ואני שמח כי נסעתי, אני בטוח שגם אתם תהיו שמחים.

מתי הכי טוב לעשות את זה ?: אני נוסע לטיול דיי ארוך באוסטרליה ואני רוצה על הדרך לנסות להשתקע איזה חודש בחווה :)
לא נראה לי שתהיה לך בעיה... כל השנה אפשר למצוא כמעט
ראובן, 19.08.09
זה תלוי באיזה איזור אתה באוסטרליה. ברמת העיקרון כל השנה יש עבודה בחקלאות אבל זה משתנה לפי האיזורים (בצד אחד של אוסטרליה חורף ובשני קיצי יותר - מקווה שהבנת את הרעיון) מערב/מזרח אוסטרליה וכו'...
תשובה מפורטת :)
עדי יוסף, 11.08.09
בנוגע לעונות אני מקווה שזה יעזור :
מערב אוסטרליה:
oct-jun ענבים ופרות בוסתן south/west
mar-nov צדפות וסרטנים freemantle
carnavon
mar-jun לובסטר geraldton
freemantle
may-oct ירקות ופרות kununarra
jul-aug בננה kununarra
oct-jan מנגו kununarra
באיזור ויקטוריה:
jan-apr עגבניות
ardmona
shepparton
jan-apr טבק murray river
valleys
feb-mar ענבים lake boga
nyah west
mar-apr תפוחים buckland valley
stanley
nov-feb דובדבנים boweya
glenrowan
באיזור ניו סאוות´ ווילס :
nov-apr
פרות בוסתן, כותנה bahurst, dubbo & orange areas
feb-mar
ענבים griffith
all year בננות coffs harbour area
dec-apr תפוחים batlow
bilpin
dec-apr עגבניות forbes
איזור קווינסלנד :
all year
בננה וסוכר tully
dec-mar
פרות בוסתן nsw border area
feb-mar
פרות וירקות childers & bundaberg
feb-apr
ג´ינג´ר sunshine coast
mar-dec
ירקות bundaberg
apr-oct
ירקות lockyer valley
apr-nov
שעועית mary valley
apr-dec
עגבניות ומנגו bowen
מקווה שעזרתי :):):)
יש למישהו מושג מה נהוג ? איפה מתחילים ? מה בנוגע לאישורים? תודה מראש לכל העונים כמובן :)
זאת עבודה שאתה לא מוצא מהארץ אין שם (לפחות ממה שאני יודע) אנשים ישראלים שיקחו עובדים מהארץ. זאת עבודה למקומיים. האוסטרלים כן מחפשים עובדים וזה מתאים יותר לתרמילאים וכאלה. מניסיון שלי - עדיף וכדאי לחפש שם באכסניות מודעות יש לא מעט. החוות פרוסות בכל אוסטרליה (קווינסלנד, ויקטוריה, מערב אוסטרליה וכו´).
בקיצור שיהיה בהצלחה
הרבה עובדים שם בWOOF בהתנדבות, זאת אחלה חוויה. מי שהולך שם זה חבר'ה בראש סבבה לגמרי וההתנדבות באווירה טובה. תיכנס לאתר הזה אולי זה יכול לעזור :
http://www.wwoof.com.au
קל למצוא מתוך אוסטרליה
גלעד, 21.08.09
כמו שמישהו כתב פה אין מה לחפש את העבודה הזאת מהארץ זה עבודה לשבועיים או חודש מקסימום לא יותר בדרך כלל.
מגיעים מוצאים איזה חווה מקומית ושלום על ישראל
לרוב החוות אין בעיה של אישורי עבודה וגם לא שואלים יותר מדי. בכל הוסטל (במיוחד בקווינסלנד) תמצא לא מעט מודעות על עבודה בחוות המקומיות.
בכל מקרה, בכל עיירה חקלאית כזאת יש לפחות שניים-שלושה הוסטלים שמרכזים את העובדים, ותמיד תוכלו לפנות לחוואים עצמם, שלהם באמת שלא איכפת...
העבודה היא באמת או לפי שעה, שאז זה יוצא בין 10-12 דולר (אוסטרלי...). או לפי כמות שאז אפשר להגיע גם ל-200 דולר ליום, תלוי מה המוטיבציה.
בכל מקרה, המלצה אישית שלי, לא מייחסים מספיק חשיבות לסוג הקטיף. תנסה לגשת לחוות שלא קוטפות: מנגו\ בננות\ ירקות, כי אז העבודה די מסריחה, ואי אפשר לעשות אותה לאורך זמן. בדרום יש מטעי גפנים ששם הכי טוב לגב ולבריאות הנפשית שלך.
מידע חיוני לכל המתעניינים :)
ירדן, 25.08.09
קודם כל גם אני חושבת לנסוע לחוות. לא לתקופה ארוכה אלא רק לפני תחילת הטיול. כבר קיבלתי את הויזה וכבר יש לי כסף בערך לרוב הטיול - אני יתחיל בחווה ואמשיך משם בתקווה שהכל יילך כשורה :)
בכל מקרה - יש מישהוא שקוראים לו ראובן שכתב בפורום פה דברים שנראה לי שיכולים לעזור למי שחושב בכיוון (לי זה עזר) אז העתקתי שתי הודעות שלו לפה, מקווה שזה יעזור :
" טוב אהלן לכולם/ן קודם כל אני מאד מקנא בכם כל מי שמתוכנן/ת להגיע לאוסטרליה בקרוב.........
אז ככה קודם כל תבררו לגביי אישורי עבודה מהשגרירות עוד בארץ(לפי דעתי כבר אושר החוק בפרלמנט האוסטרלי לגביי מתן working holiday visa לישראלים).
אז ככה, כשמגיעים (רצוי למלבורן) חובה להצטייד כמה שיותר מהר בספר שנקרא work about australia אם ישנה מהדורה עדכנית אז היא רצויה ביותר למרות שגם הישנה (שאני מכיר) מהשנה שעברה טובה בהחלט. בספר הזה ישנו פירוט כולל של כל סוגי הגידולים והקטיף שישנם (עץ או אדמה) לפי עונות חודשים מדינות ועיירות. ישנם שני סוגי שכר בקטיף wages (משכורת=שכר שעה) ן- contract (שכר לפי הספק, מה שנקרא "קבלנות")רוב המקומות בקטיף עצים ובכלל עובדים לפי שיטת ה-contract (דוגמא: bin=דולב על ארגז מלא כזה של אגסים משלמים 30$ אותו הדבר בתפוחים28-32$) המחירים כמעט זהים בכל החוות ישנו מעין מחירון בין החקלאים. בכל מקרה הספר יכווין טוב יותר. מומלץ להתחיל מאזור מלבורן ולעלות צפונה עם הגידולים והעונות מכיוון שכרגע (לנוסעים בחודש הקרוב)הקיץ ממש ובא ועם הזמן כשנעשה קר בדרום אז צפונה יותר עדיין חמים (ככל שעולים צפונה חם יותר לא לשכוח העונות הן ההפך המוחלט מישראל)
לנוחתים במלבורן caufield הינו הרובע "היהודי-ישראלי" והשדרה הראשית הינה balaclava סתם ככה טיפ להתמצאות.
כל עונת הקיץ ישנו קטיף מאסיבי של אגסים (אופציה לכסף טוב) ואח"כ כשמתחיל להתקרר מתחיל קטיף תפוחים מומלץ ביותר במיוחד לאחר האגסים במידה וממש אין ברירה אפשר לעשות אפרסקים (מגרד) וישנם גם את השזיפים ונקטרינות (stone-fruit=פירות בעלי גלעין) א"כ ניתן גם לקטוף ענבים מאוד מאוד מהנה........ את כל אלו ניתן למצוא באזור shepparton, meroopna, benalla והעיירות באזור ןאח"כ יאללה צפונה...........בכל שנה בסו"פש הראשון של חודש מאי ישנו פסטיבל המארדי גראס בעיירה nimbin (מדינת NSW) נחמד וצבעוני מאוד מומלץ!!!!!!!!!! אז תהנו ................יש עוד המון אבל כנראה שזה חלק מהמסע.........................:):):):););) "
והודעה נוספת שלו :
" העבודה מתאימה גם לבנות (שלא מתפנקות) העבודה הינה פיזית אך עם זאת מהנה זה שקט זה עצים וזה להיות אדון לעצמך חוץ מזה שזה כסף הרבה יותר טוב מאשר לעבוד wages (משכורת שעה). ישנן עבודות ש"מתאימות" יותר לבנות עבודה זו מתבצעת בshade(=סככה) , שם העבודות יהיו יותר במיון ואריזה שם העבודה דומה יותר לעבודה במפעל והתשלום הוא לא הכי גבוה 80-100$ ליום עבודה (לפעמים יותר תלוי במס´ השעות) אבל לזכור כשאין ברירה אז אין ברירה הכי חשוב בקטיף - לא להיבהל מהפיזיות שבעבודה מתרגלים לזה אחרי כמה ימים ויש בונוס נוסף זה כמו ספורט מכניס לכושר ומחטב!! אל תוותרו על החוויה.
ישנם גם סוגי קטיף רווחיים יותר תלוי בעונה שוב פעם גידולי cirtus (פירות הדר) תפוזים,מנדרינות(קלמנטינות)לימונים.....
בקיצור חברות בכל קטיף אפשר לעשות כסף מספיק לטיול ולמחייה יותר מאשר עבודה בשכר באוסטרליה(זו דעתי האישית) אבל איש איש לעצמו... רק לזכור אם רוצים ממש אז הכול מתגמד הכל רצון הכל בראש:):):):):)
מצורף לכם/ן לינק לאתר workabout australia
[email protected] "
בהצלחה :)
מישהו יודע איך הולכים ענייני התשלום בתחום הזה ? כמה פחות או יותר ניתן להרוויח ?
אני עבדתי בקטיף מנגו
עידן, 03.01.09
אני עבדתי לפני שנה וחצי בקטיף מנגו באיזור Kununarra.
אצלנו השכר היה לפי משקל - היו ימים שהיינו קוטפים כמה טונות של מנגו...
אפשר להגיע לסכומים סבבה אבל לדעתי, ואולי זה בגלל שאני כבר הרבה זמן אחרי זה אפילו בהתנדבות שווה לעשות את זה שבוע-שבועיים, חוויה...
הייתי באוסטרליה
, 03.01.09
טיילתי באוסטרליה כמעט חצי שנה ואמנם לי לא יצא אישית לעבוד בחוות אבל שמעתי שיש גם חוות שמשלמות לפי שעה - בין 10-12 דולר אוסטרלי, משהוא כזה אם אני זוכר נכון.
אבל זה רחוק מלהיות עבודה שאפשר לעשות לאורך זמן, שמעתי מכל מי שעבד שם, זה יותר מתאים לתרמילאים שעושים ככה שבועיים-שלוש אתנחתא לעבוד קצת ולהכיר את המקומיים
השכר יכול להיות על פי "וודגס" או על פי "קונטרקט" שזה אומר בעצם שכר על פי שעה או שכר על פי קבלנות (כלומר מה שהספקת לקטוף, על פי כמות). אני ממליץ לעבוד פר כמות, בייחוד לבנים, מי שבא לקרוע את התחת הרבה שעות ביום לאיזה שבוע שבועיים יכול לתדלק את עצמו באחלה כסף להמשך הטיול,למרות שהעבודה יותר בשביל החוויה מאשר הכסף זה עדיין סבבה לגמרי