הגעתם לאוסטרליה או ניו זילנד לצורך
עבודה בחו"ל? עכשיו גם תצטרכו למצוא מקום לשים את הראש בלילה. במידה והחברה דרכה אתם מבצעים
עבודה באוסטרליה לא מספקת לכם למגורים, תצטרכו לשכור דירה באוסטרליה או ניו זילנד לבד. ריכזנו עבורכם מידע כללי שיהפוך את תהליך השכרת דירה באוסטרליה או ניו זילנד למעט יותר פשוט.
דירות להשכרה באוסטרליה וניו זילנד
ראשית נפרוס בפניכם מידע על הסוגים השונים של דירות להשכרה למטרת
מגורים באוסטרליה
שלושה סוגים עיקריים של נכסים להשכרה באוסטרליה וניו זילנד
House- בתים פרטיים, צמודי קרקע, בעלי קומה אחת או שתיים. לרוב בבתים אלו ישנה גם חניה צמודה.
Semi- בתים פרטיים (House) אשר חילקו אותם לשניים וכעת הבית למעשה מורכב משתי יחידות דיור (כדוגמת הקוטג´ הישראלי).
Unit- דירות בבניין מגורים, (לעיתים מוקצת לדיירים חניה). בדירות בבית מגורים משותף, בדרך כלל ישנו חדר עם מכונת כביסה ומייבש המשותף לכל דיירי הבניין.
מצאתם דירה באוסטרליה או בניו זילנד, מה עכשיו?
לאחר שמצאתם את דירת החלומות שלכם, תגיעו לפגישה עם בעל הבית, ולחתימה על חוזה שכירת דירה. הנה מספר עצות שיסייעו לכם להתמודד היטב עם המעמד.
מה להביא?
הביאו יחד איתכם דרכון (או עותק של הדרכון), רישיון נהיגה, תלוש משכורת, תדפיס חשבון בנק ומכתבי המלצה מהמעביד שלכם, שאליו באתם לשם
עבודה באוסטרליה או מבעל הבית הקודם. אל תתביישו להשתמש בתדפיסים או המלצות מהארץ שכן הסוכנים יבדקו גם המלצות שהגיעו מחו"ל. חשוב לשים לב- גם במידה והמצאתם לבעל הדירה (או סוכנו) את כל המסמכים ומילאתם את הטפסים המתאימים, הדבר עדיין לא אומר שהדירה שלכם. הדירה מושכרת לכם רק ברגע שחתמם על חוזה!
פיקדונות וטפסים
במידה ובעל הבית יחליט להשכיר לכם את הדירה אתם תצטרכו להשאיר פיקדון (bond) בסכום השווה לשכר דירה של 4 שבועות (שכר הדירה הוא תמיד לשבוע). קחו בחשבון שהבונד עלול לעלות במידה והדירה מושכרת כמרוהטת. למידע לגבי גובה סכום הבונד שמותר לבעל הדירה לגבות בתהליך השכרת דירה באוסטרליה ניתן לצלצל למספר הטלפון- 1800-422 021. להגשת הבונד יש למלא טופס “Residential Tenancies Authority Bond Lodgment Form” ולהגישו לרשות המתאימה.
בנוסף לחתימתכם, על הטופס צריך לחתום גם משכיר הדירה. לעיתים רחוקות ועם הרבה מזל לא תהיו חייבים להשאיר פיקדון- נדיר אך אפשרי ! את הפיקדון תקבלו בתום תקופת השכירות, במידה ולא תותירו אחריכם נזקים באם כן תתירו אחריכם נזקים, יילקח סכום הפיקדון לתיקון אותם נזקים.
דו"ח מצב דירה
התעקשו למלא דו"ח שכזה ישר עם כניסתכם לדירה אותה אתם מעוניינים לשכור, במיוחד כאשר אתם נותנים פיקדון לבעל הדירה. בדו"ח תרשמו את כל הבעיות הקיימות בדירה (סדק, צבע מתקלף ועוד). הדו"ח יעזור למנוע מצבים בהם בתום תקופת השכירות יטען בעל הדירה שקיימים נזקים אשר לא היו קודם כניסתכם. ניתן גם לצלם את הדירה ביום בו נכנסים לגור בה וכך תהיה בידיכם עדות מצולמת למצב הדירה.
חימום הדירה
מומלץ לבדוק את שיטת החימום בדירה להשכרה. למרות שמדובר במדינות חמות ושמשיות, לא קיימים כמעט דודי שמש והכל מחומם באופן חשמלי (דבר המעלה את חשבון החשמל). אם אתם גרים בבניין
דירות באוסטרליה, אתם עלולים להיתקל במצב בו השכן מלמעלה החליט לעשות אמבטיה נעימה וארוכה ואתם עלולים להישאר בלי מים חמים...
שיפוצים בדירה שכורה
אם אתם מתכננים שיפוץ קל זהו הזמן לשאול האם מותר לעשות שינויים כלשהם בדירה ואילו שינויים. אם מהות השיפוץ הינה לשפר את הדירה, סביר להניח שלא תתקלו בבעיות ובכל אופן שווה לבדוק זאת עוד בשלב הזה.
אמאללללה ג´וק!!!
בעיה נפוצה באוסטרליה היא בעיית הג´וקים. מבנים ישנים רבים בנויים מעץ ואלו עשויים להוות בית חם ונעים למשפחות ג´וקים רבות. פרט לג´וקים, ישנן הבעיות הרגילות של דירות באוסטרליה הממוקמות ליד הים כגון חולדות, עכברים ויתר חבריהם הטובים.
השכרת דירה באוסטרליה או ניו זילנד – טיפים נוספים
במודעות של דירות להשכרה ברחבי אוסטרליה עושים שימוש בקיצורי מילים.
להלן מבחר קיצורים נפוצים שיעזרו לכם להבין מה כל דירה מציעה לכם:
ac, a/c - air conditioning br- bedroom crpt - carpet d/w- dishwasher dbr - double bedroom din rm- dining room elhws - electric hot water service ent - entrance, entry f/furn- fully furnished flr - floor gge, grge- garage kit - kitchen ldry - laundry pkg, prkg- parking pw, p/w- per week rm - room row - right of way shr - shower tce - terrace vp - vacant possession
בעל הבית/דירה אחראי לתחזוקה הבסיסית של הדירה (בעיות כמו צנרת, ביוב, מים הם תחת אחריותו) אותה הוא משכיר, אלא אם סוכם אחרת במעמד חתימת חוזה שכירות הדירה. במידה והוא מסרב לטפל בבעיות, אתם יכולים לתקן אותם לבד ולשלוח לו את החשבון, אולם, אסור בתכלית האיסור להפחית את התשלום משכר הדירה שאתם משלמים לו.
במידה ואתם רוצים לעזוב דירה שכורה באוסטרליה וטרם הסתיים חוזה השכירות, בדר"כ עליכם לתת הודעה מוקדמת של 21 ימים לפני מועד העזיבה. תקופת ההודעה יכולה להשתנות ותלויה במה שנקבע בחוזה שכירות הדירה עליו חתמתם. בכל מקרה, בכדי לרכך את המכה מבחינת בעל הבית, אתם מוזמנים לנסות למצוא שוכר חדש.
במידה ויש בידיכם חוזה שכירות דירה חתום, בעל הדירה אינו יכול לפנותכם אלא אם אתם מפרים את החוזה. בהשכרת
דירות בחו"ל באוסטרליה, בעל הדירה יכול ליידע אתכם שהוא לא יחדש את החוזה 60 יום טרם תום החוזה. בניו זילנד, על בעל הבית להודיע לכם 90 יום לפני תום החוזה או 42 יום לפני תום החוזה, אם הוא עצמו מתכנן לעבור לגור בדירה.
ניתן לבקש מסוכן תיווך חוברת המסבירה את הזכויות והחובות שלכם כדיירים בדירה שכורה באוסטרליה או ניו זילנד.
בעל הבית – המשכיר - הוא זה שאמור לבטח את הנכס. אולם, קחו בחשבון שהביטוח שהוא עושה אינו מכסה את תכולת הדירה, אלא רק את המבנה עצמו.