החיים בחו"ל נראים ברוב הפעמים יפים יותר מהחיים בארץ, זה ידוע. עבודה בחו"ל מאפשרת לצעירים וצעירות רבים להגשים את החלום, להינות מכל מה שיש לערים הגדולות בעולם להציע ולהרוויח תוך כדי סכומים משמעותיים .
עם כל ההתרגשות שלפני היציאה לעבודה בחו"ל, לא קשה לשכוח שגם עובדים בחו"ל הינם בעלי זכויות, ואלה לא תמיד עומדות בקנה אחד עם הזכויות הבסיסיות של עובדים בישראל. אז מה ההבדלים בין זכויות עובדים בארץ לבין זכויות עובדים בחו"ל? כל המידע לפניכם.
לעזוב מוקדם - חוקי הודעה מוקדמת בחו"ל
בישראל קובע החוק שעל המעסיק לתת הודעה מוקדמת של יום עבור כל חודש עבודה של עובד במשכורת חודשית, וזאת במהלך ששת החודשים הראשונים שלו בעבודה. במידה והעובד ממשיך בעבודתו מעבר לתקופה של שישה חודשים, העובד זכאי להודעה מוקדמת של ששת הימים (עבור עבודה של חצי שנה), ובנוסף יומיים וחצי נוספים על כל חודש עבודה מעבר לכך, זאת עד תקופה של שנת עבודה. עובד שהשלים תקופה גדולה משנת עבודה יהיה זכאי לחודש הודעה מוקדמת .
במקרה של עבודה בשכר (סכום המשולם לעובד לפי שעה), לפי דיני עבודה זכאי לקבל העובד הודעה מוקדמת של יום על כל חודש עבודה, וזאת במהלך שנתו הראשונה בעבודה. בשנה השניה יקבל עובד בשכר הודעה מוקדמת של 14 ימים, ובנוסף יום על כל חודשיים עבודה (מהשנה השניה). עובד בשכר המפוטר בשנה השלישית לעבודתו, זכאי להודעה מוקדמת של 21 ימים, ובנוסף יום על כל שני חודשי עבודה. עובד בשכר הנמצא במקום עבודתו למעלה משלוש שנים יקבל הודעה מוקדמת של חודש ימים. כל הכללים שהוזכרו לעיל חלים גם במידה והעובד הוא זה שמתפטר מעבודתו .
בהשוואה לחו"ל, חוקי ההודעה המוקדמת בישראל נראים לעיתים נדיבים במיוחד: במקרה של
עבודה בארה"ב, למרבה ההפתעה, אין שום חוק בארה"ב המחייב מעסיק לתת הודעה מוקדמת שלפני פיטורין, או לערוך הליך של שימוע לעובד. באירופה אין סטנדרט קבוע בנושא ההודעה המוקדמת; אנגליה מחייבת הודעה מוקדמת של שבוע במידה והעובד מועסק תקופה שאינה עולה על שנתיים. עובד המועסק באנגליה תקופה מקסימלית של שתים-עשרה שנים (ויותר משנתיים), זכאי להודעה מוקדמת של שבוע על כל חודש עבודה. ביפן דורש החוק הודעה מוקדמת של שבועיים, אך נהוג שעובדים ותיקים יותר מקבלים הודעה מוקדמת של 30 ימים, בהתאם לקריטריונים מסויימים במקום ההעסקה .
מידע משפטי ניתן למצוא באתר -
עו"ד אינטרנט
עד כאן הוצגו זכויות עובדים בחו"ל. אם מעניין אתכם לדעת גם מה כרוך מבחינה משפטית מצד המעסיקים בחו"ל, לדוגמא בתהליך הקמת החברה, תוכלו להכנס לאתר
חברה בחו"ל ולאתר שם מידע חיוני בנושא.