טיסה למטרת עבודה בחו"ל היא עניין מרגש, אך כרוכה בהרבה פרוצדורות וסידורים. בין בחירת חברה לשינון הספיץ', בין התלבטות בין עגלות לאוטו גלידה, רבים מהצעירים לא מתפנים לחשוב על ביטוח לחו"ל. התחושה המוכרת 'לי זה לא יקרה' גורמת לרבים לזלזל ולהסתפק בביטוח מינימלי, אולם חשוב לזכור כי תאונות ופגיעות, שאינן נעימות בשום מצב, עשויות להיות קשות אפילו יותר כשאתם נמצאים במדינה זרה. כדי לעזור לכם להתמצא בסבך המושגים וההצעות שמעתירות חברות הביטוח, כתבנו עבורכם את המדריך המקיף בנושא ביטוח רפואי לחו"ל.
מה זה ביטוח רפואי לחו"ל?
כשאתם נמצאים בארץ, הביטוח הלאומי וקופות החולים מבטיחים לכם טיפול רפואי במקרה הצורך. כשאתם טסים למדינה אחרת, אין למדינת היעד שום מחויבות לסייע לכם בטיפול רפואי. כיוון שטיפול רפואי לא מסובסד עלול להגיע לסכומים גבוהים ביותר, חברות רבות מציעות לנוסעים פוליסת ביטוח רפואי לחו"ל. הפוליסה היא חוזה המבטיח לכם השתתפות בעלויות טיפולים רפואיים בחו"ל תמורת תשלום קבוע. ע"פ רוב התשלום מחושב על בסיס יומי. את הביטוח ניתן לעשות דרך קופות החולים או דרך חברות המתמחות בביטוח נוסעים.
מונחים שחשוב להכיר בנושא ביטוח רפואי לחו"ל
השתתפות עצמית – בכל אחד מסעיפי פוליסת ביטוח בחו"ל מופיע סכום שאותו נדרש המבוטח לשלם בעצמו. הסכום יכול להיות קבוע או יחסי למחיר הטיפול.
סכום השתתפות מקסימלי (סכום תקרה/גג)– הסכום המרבי שחברת הביטוח מקצה לסעיף מסוים בפוליסה.
הרחבות – כל סעיף שאינו נכלל בפוליסה הבסיסית וכרוך בתוספת תשלום.
מה כולל ביטוח רפואי לחו"ל?
ההבדלים הגדולים בין הפוליסות מתבטאים בסכומי ההשתתפות העצמית, בסכומי הגג ובמחירן. ישנם כמה נושאים קבועים החוזרים על עצמם בכל פוליסה, ואותם כדאי להשוות כשבוחרים בין הפוליסות השונות של ביטוחים רפואיים לחו"ל:
קניית תרופות – בכל החברות אין כיסוי להוצאות קטנות כמו קניית משככי כאבים, אלא רק לקנייה מסיבית יותר. חשוב לשים לב לא רק לסכום התקרה אלא גם לסכום ההשתתפות המינימלי, שהוא הסכום ממנו מתחילה חברת הביטוח להשתתף במימון, העומד בד"כ על כמה עשרות דולרים.
ביקור אצל רופא – במדינות בהן מערכת הרפואה מופרטת ביקור אצל רופא הוא עסק לא זול. הפוליסות השונות של ביטוח רפואי לחו"ל מציעות אחוזי מימון משתנים לביקורים אצל רופאים, או הזמנת רופא הביתה. בחלק מהפוליסות יש מימון גם לקבלת חוות דעת שנייה או ביקור אצל רופא מומחה.
טיפולי שיניים – לרוב דורשים הרחבה מיוחדת בפוליסה ואינם נכללים בביטוח הרגיל.
ספורט אתגרי – הגדרת הספורט האתגרי בפוליסות ביטוח לחו"ל רחבה מזו שאנו רגילים אליה, וכוללת גם פעילויות רגועות יחסית כמו רכיבה על סוסים או טיול אופניים. גם אם אתם משוכנעים כרגע שלא תעסקו בשום פעילות אקסטרים, לא מומלץ לוותר על ביטוח רפואי לחו"ל המכסה ספורט אתגרי. מדובר בתוספת לא גדולה למחיר, שתיתן לכם שקט נפשי ואפשרות להשתתף בכל פעילות ספונטנית שתחפצו, מבאנג'י ועד טרקים.
אשפוזים וניתוחים – סעיף הכולל כל שהייה ארוכה בבית חולים לצורך הליך רפואי או השגחה. כיוון שמדובר לרוב בעלות גבוהה בהרבה מהוצאות קטנות כמו תרופות, סכום ההשתתפות באשפוזים וניתוחים בחו"ל אמור להיות גבוה למדי, ובחלק מהפוליסות מובטח מימון מלא של הליכים אלו. במרבית הפוליסות יש אפשרות להרחיב את הביטוח להמשך אשפוז בישראל.
איתור וחילוץ – צוותים מקצועיים מיוחדים, שמוטסים מישראל במקרה הצורך ופועלים לאיתור נעדרים או חילוץ פצועים. פעילות צוותי האיתור והחילוץ יקרה מאוד וכמעט אין אפשרות לממן אותה ללא סעיף מתאים בפוליסת ביטוח לחו"ל. בד"כ החברה מתחייבת לזמן חיפוש מוגבל, וכדאי לשים לב למספר ימי החיפוש הקבוע בפוליסה. כמו-כן, שימו לב לסעיף הדן במימון נציג מטעם המשפחה שיצטרף לחילוץ.
הטסה לישראל – במקרים של פגיעה חמורה במיוחד יש צורך בפינוי מיידי לישראל באמצעות מטוס או מסוק. כמו בסעיף האיתור והחילוץ מדובר בסכום גבוה במיוחד, שבמרבית הפוליסות של ביטוח רפואי לחו"ל ממומן במלואו או ברובו ע"י הביטוח. גם כאן צריכה להופיע התייחסות למימון הטסת מלווה.
מטען - ביטוח מטען נעשה בנוסף לביטוח רפואי לחו"ל, וכולל השתתפות בהוצאות במקרה של גניבה או נזק לציוד שלכם. סכום ההשתתפות העצמית המקובל במקרה של אובדן מטען הוא עד 100$, וסכום התקרה אינו עולה על כמה מאות דולרים. בביטוח המטען ניתן לכלול גם ביטוח כרטיס טיסה, המקנה השתתפות במימון כרטיס טיסה חלופי במקרה של פספוס טיסה, או רכישת כרטיס טיסה חדש במקרים דחופים. כמו כן ניתן להוסיף סעיף הנוגע להשתתפות במימון נזקים לרכב שכור.
מלבד כל אלו עשויה הפוליסה לכלול סעיפים אחרים כמובן, וכדאי לקרוא אותה בעיון. פנייה לשגרירות ישראל בארץ היעד בעת הצורך (איתור וחילוץ, הודעה למשפחות) אינה קשורה לפוליסת הביטוח ונעשית באופן עצמאי.
תכניות מיוחדות
רבות מחברות הביטוח מציעות תכניות המותאמות לצרכיהם של צעירים הנוסעים לטייל או למטרת עבודה בחו"ל. אפשר בהחלט להיעזר בהצעות אלו, אולם חשוב לוודא שהן באמת מותאמות לכם בצורה אופטימלית. אל תתפתו לשמות כמו 'ביטוח זהב' או 'ביטוח מקיף': היכנסו לפרטים הקטנים בכל הצעת ביטוח לחו"ל, ואל תתביישו להיעזר בסוכני החברה על מנת לחסוך בעלויות ולהתאים לעצמכם את התכנית הטובה ביותר.
מקרים מיוחדים
נוסעים בעלי מחלות כרוניות – מרבית הפוליסות דורשות הצהרת בריאות כתנאי התחלתי, ואם אתם סובלים ממחלה כרונית לא תוכלו לבטח את עצמכם בביטוח רגיל. עבור נוסעים כאלו קיימות פוליסות מיוחדות של ביטוח רפואי לחו"ל, עם התאמה ספציפית לצרכי הנוסע: השתתפות רחבה יותר בקניית תרופות, ביקורים קבועים אצל רופא ועוד. מובן שפוליסות אלו יקרות מאלו הרגילות, אולם מומלץ ביותר להצהיר על כל בעיה רפואית מראש, משום שבפוליסות הרגילות ישנו סעיף מפורש הפוטר את החברה מכל אחריות במקרה של מחלה ידועה מראש שלא הוצהרה.
מגורים בחו"ל – על-פי רוב ניתן להסתמך על ביטוח רפואי לחו"ל שנעשה בארץ לתקופה של עד חצי שנה, ולאחר מכן יש צורך לרכוש פוליסה מיוחדת לשהייה ארוכה בחו"ל. פיתרון אחר הוא רכישת פוליסת ביטוח מקומית במדינת היעד. חלק מהחברות מבטחות את עובדיהן, אולם אם אתם עובדים באופן עצמאי או שאינכם מבוטחים מטעם החברה כדאי לדאוג לכך עצמאית. סעיפי הביטוח בחו"ל מקבילים לביטוחי הבריאות הנהוגים בארץ.
איך מקבלים החזרים מן הביטוח?
רוב ההחזרים נעשים בצורה רטרואקטיבית תמורת קבלות ומסמכים מתאימים. לפיכך, חשוב מאוד לשמור קבלות על תרופות וחפצי ערך (אם יש לכם ביטוח מטען), מסמכי אשפוז וכל הוכחה אחרת לטיפולים שעברתם. תוכלו לטפל בעניינים כשתגיעו לארץ או למנות מיופה כח מטעמכם שיטפל בעניינים.
מה עוד חשוב לבדוק כשעושים ביטוח רפואי לחו"ל?
אמינות: בכל הנוגע לבריאות כדאי ללכת על בטוח ולפנות לטובים ביותר. התרחקו מחברות לא מוכרות המציעות 'דילים' במחירי מבצע, והעדיפו חברות מוכרות ואמינות.
גמישות: לא תמיד ניתן לצפות מראש את משך שהייתכם בחו"ל. בררו אם אפשר לקצר את תקופת הביטוח תוך החזר כספי, ומהי תקופת ההארכה המקסימלית האפשרית.
מישהו מקשיב לכם: ודאו כי חברת הביטוח תהיה זמינה לפניות גם מחו"ל באמצעות מיילים, טלפונים ומוקד חירום המיועד לפניות דחופות.
ליתר ביטחון: עשו כמה עותקים מהפוליסה והשאירו העתק אחד של פוליסת ביטוח רפואי לחו"ל אצל מישהו שאתם סומכים עליו בבית.
|
|
הדרך לשכירת רכב בארה"ב בקלות ובמהירות
|
|
|
כל הדרכים בהן ניתן להגיע משדה"ת לניו יורק
|
|
|
כל האטרקציות המרכזיות בעיר הבירה האמריקאית
|
|
|
כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים לנהוג בארה"ב
|
|
|
|
|
|
{{ comment.rowNumber }}.
, {{ comment.ddate | date:'dd.MM.yy'}}
|