הוצאת ויזה לארה"ב - המדריך המלא
ויזה לארה"ב היא המסמך הבלעדי שבלעדיו לא ניתן להיכנס לאף אחת מחמישים המדינות האמריקאיות. נכון לאביב 2010, השתנו כמה מהפרוצדורות שמתלוות להוצאת הויזה: טפסים ארוכים יותר, זמני המתנה שונים ואף שינוי בסדר הפעולות אותן יש לבצע לפני הגעה לראיון השגרירות.
שגרירות ארצות הברית בישראל לקחה על עצמה את נושא קביעת התורים לראיונות ומילוי הטפסים. הקונסוליה הקימה אתר אינטרנט במיוחד לשם הגשת בקשה להוצאת ויזה לארה"ב וכל הליך ההרשמה וקביעת הראיון יכולים להתבצע אך ורק דרך אתר האינטרנט הרשמי. הדבר עלול לבלבל מעט: הטפסים הם באנגלית בלבד ואם מתעורר קושי מסוים קשה למצוא מענה טלפוני אנושי מסודר שניתן לפנות אליו.
איפה מתחילים?
השלב הראשון אותו יש לבצע הוא להיכנס לאתר הקונסוליה הכללית של ארה"ב בירושלים. באתר זה יש למלא את כל הטפסים הרלוונטים להוצאת ויזה לארה"ב, כעשרים עמודים בשפה האנגלית, שלאחר מילויים תתבקשו להגיע לראיון בשגרירות. השימוש באתר מחייב בתשלום של 22$ דולר בכרטיס אשראי או על ידי קוד שניתן לרכוש בבנק הדואר בעלות דומה ($24 דולר). אם אתם מתגוררים בעיר ירושלים, בגדה המערבית, בהתנחלויות או ברצועת עזה, עליכם להגיש בקשה בקונסוליה הכללית של ארה"ב בירושלים (לכניסה אתר הקונסוליה הכללית של ארה"ב בירושלים לחצו כאן). אם אתם מתגוררים בכל אזור אחר בישראל, עליכם להגיש בקשה עבור שגרירות ארה"ב בתל אביב, רחוב הירקון 71. תתבקשו לבחור את הישוב שלכם כאשר תתקדמו באתר השגרירות, בעת מילוי הטפסים. רק לאחר מילוי כל הטפסים, תוכלו לקבוע תור לשגרירות. יש לציין שהזמן למילוי כל הטפסים באתר השגרירות הוא מוגבל, ולכן כדאי למלא אותו ברציפות ובזריזות (אך בשימת לב לפרטים).
הראיון במחלקה הקונסולרית הוא חובה לכל מי שמעוניין לקבל ויזה לארה"ב מכל סוג, ועליכם לתאם אותו מראש. כשיגיע זמן הראיון המיוחל, אין צורך להתרגש, סך הכל אין נוסחה קבועה לפיה תקבלו את הויזה במאת האחוזים – מטרת הראיון בשגרירות היא לוודא שבאין בכוונתכם להגר ולהשתקע באופן קבוע בארצות הברית. האמריקאים עושים זאת על ידי ראיון בכדי להשתכנע שאכן אתם מתכננים לחזור לארץ. לכן כדאי מאוד לספק לקונסוליה את כל המסמכים הרלוונטיים המוכיחים את כוונתכם לחזור בסופו של דבר לארץ.
לפני הראיון יש לוודא כי ברשותכם:
1. דרכון בתוקף לחצי שנה נוספת . (חצי שנה החל מתאריך הכניסה לארצות הברית).
2. קבלה מבנק הדואר על תשלום אגרת התהליך לבקשת הויזה בסך $140. חשוב לדעת כי לא ניתן לקבל החזר לסכום זה במידה וקיבלתם סירוב לבקשה.
3. תמונות – באתר המעודכן של השגרירות האמריקאית ניתן ומומלץ לסרוק תמונות פספורט, בגודל של 5X5, ולשלוח אל השגרירות מתוך האתר. במידה ולא סרקתם את התמונות בעת מילוי הטפים, הצטיידו מראש בשתי תמונות בגודל זה, ובואו איתן לראיון בשגרירות.
4. בבואכם לראיון מומלץ מאוד להצטייד באישורים ומסמכים שיעזרו להוכיח כי בכוונתכם לחזור לארץ לאחר השהייה בארה"ב. כמו שכבר אמרנו, האמריקנים מקפידים וכדאי להשקיע את הזמן בהבאת המסמכים היכולים לעזור.
מסמכים רלוונטים שיכולים לעזור (לא חובה, לא מזיק)
אם עבדתם בחודשים שלפני הנסיעה ומתאפשר לכם, הביאו מסמך חתום בידי המעסיק שלכם שמאשר כי עבדתם אצלו בתקופה האחרונה וכעת אתם יוצאים לחופשה וכי בכוונתו להמשיך להעסיק אתכם שתחזרו. בנוסף הביאו תלושי משכורת אחרונים על מנת להוכיח כי הינכם אכן עובדים אצל מעסיק זה.
לסטודנטים או סטודנטים לעתיד כדאי להביא אישורים על רישום ללימודים ואישור כספי המאשר ששולם שכר הלימוד. אישור על קורס הכנה לאוניברסיטה יכול לעזור גם כן. גם מי שחושב להתחיל קורס פסיכומטרי ויש בידו טפסים המאשרים ההרשמה - מומלץ לצרף אותם גם כן.
הוכחות על שירות צבאי וצירוף תעודת שחרור.
אם יש בידכם נכסים מסוימים בארץ (דירה, רכב על שמכם וכו´) הביאו תעודות המצביעות על כך.
אם אתם עצמאיים ובידכם עסק קיים בארץ – צרפו אישורים המראים זאת.
נקודה נוספת שחשוב להדגיש היא נושא המשפחה ואנשי קשר בארה"ב. ישראלים רבים סבורים כי אזכור משפחה ומכרים בארה"ב יכול לסייע להם בתהליך קבלת האשרה אולם אין דבר הרחוק יותר מהאמת. על מנת לקבל את הויזה על המבקש להוכיח כי ישוב לישראל, כלומר ככל שזיקתו לישראל גבוהה יותר, כך יגדלו סיכויו לקבל אשרה. רשת של קשרים בארה"ב הכוללת קרובי משפחה וחברים יכולה לחבל ביכולתו של המועמד להוכיח כי בכוונתו לחזור לישראל ועל כן בניגוד לדעה הרווחת, אין להפריז בהצהרה על קשרים מסוג זה (למרות שאין כמובן להסתירם). ביום הראיון היו נינוחים, כמו שציינו, בסופו של דבר מעל 90% מהפונים מקבלים את הוויזה המיוחלת ולרוב הראיון עובר בשלום.
עוד כמה טיפים
לא לבוא מרושלים לראיון.
לא להיות בלחץ – זכרו: זה סה"כ ראיון ויזה לארה"ב.
לענות למראיין תשובות ענייניות.
לא להסתחבק יותר מדי אך גם לא להיות אנטיפטיים. בבניין הקונסוליה יש קפיטריה (אם נתקפים ברעב), ולרוב הראיון אורך מספר דקות בלבד. בדרך כלל בסופו הפקיד יבשר לכם אם הבקשה אושרה. אם הבקשה אושרה (סוף טוב הכל טוב) תצטרכו להשאיר את דרכונכם בשגרירות, הנפקת הויזה בדרכון אורכת מספר ימים נוספים. אם הבקשה נדחתה – לא נורא! תמיד ניתן לנסות שוב, ולהגיש בקשה נוספת - רצוי שהפעם תשכנעו כי הינכם מתכוונים לחזור לארץ. השגרירות ממליצה להמתין חצי שנה בין בקשה לבקשה אך אם אתם חשים שלא קיבלתם יחס הוגן וראוי אינכם חייבים לחכות – באפשרותכם אפילו לדרוש שלא לעבור ראיון חוזר אצל אותו מראיין בקונסוליה.
שאלות ותשובות
צוות אתר Maka בדק לגבי שאלות רלוונטיות שאולי יוכלו לעזור לכם עם הקונסוליה האמריקאית ואלה היו תשובותיהם:
איך מגיש הבקשה לויזה יכול לשכנע אתכם שאין בכוונתו להשתקע בארצות הברית?
"אין נוסחאות פלא. אנו מחפשים מוטיבציה וכוונה מצד הפונה לחזור לארץ. הכוונה למקום עבודה יציב, חשבון בנק וכו´. על הפונים בסך הכל להראות ולהוכיח כי בכוונתם לחזור ארצה".
מה יעשו חיילים משוחררים שטרם התבססו בארץ ורוצים לטייל בארצות הברית?
"כאשר צעירים מבקשים לצאת לארצות הברית מיד לאחר השירות הצבאי, והוכיחו שיחזרו לארץ לאחר מכן, אנו נוטים לאפשר להם זאת".
מה קורה אם מישהו נאלץ לצאת באופן מיידי לארצות הברית עקב מקרה חירום?
"הקונסוליה בוחנת כל מקרה לגופו, אך אם יתעורר ספק כלשהוא לגבי הפונה – הוא לא יוכל לקבל את הוויזה במהירות ויאלץ להמתין עד השלמת התהליך".
אנו מקווים שהצלחנו לענות לכם על רוב השאלות בנוגע להנפקת הויזה ולהקל את התהליך הבלתי נמנע בדרך אל ארצות הברית. לנושאים חשובים נוספים ניתן ללחוץ על הקישורים הבאים: עבודה בחו"ל עבודה בארה"ב
בהצלחה, צוות אתר "מכה" [email protected]
מתקשים בהוצאת ויזה לארה"ב? ליחצו על הלינקים הבא ונשמח לעזור: ויזה לארה"ב
לשאלות נוספות בנושאי ויזה לארה"ב, מומלץ לבקר ב - פורום עבודה בארה"ב.
|
|
כל המידע על ארץ האפשרויות - ארה"ב
|
|
|
כל האטרקציות המרכזיות בעיר הבירה האמריקאית
|
|
|
כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים לנהוג בארה"ב
|
|
|
הדרך לשכירת רכב בארה"ב בקלות ובמהירות
|
|
|
|
|
|
{{ comment.rowNumber }}.
, {{ comment.ddate | date:'dd.MM.yy'}}
|